Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kukurydziane smażone.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 10 dag
jaja 1 szt
woda 1/4 szkl
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kukurydziane smażone.

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z solą i chilli.
Krok 1 - Kluski kukurydziane smażone. foto
2
Dodać jajo i tyle wody, żeby uformować zwarte ciasto.
Krok 2 - Kluski kukurydziane smażone. foto
3
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczać. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Ja podaję takie kluski jako dodatek do zup.
Krok 3 - Kluski kukurydziane smażone. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 14.01.2013 15:15
pychotka!!!;D
Aleksandra/Olcia 11.01.2013 12:39
ciekawy przepis,musze spróbować
Aleksandra/Olcia 11.01.2013 12:39
ciekawy przepis,musze spróbować
Poison1988 11.01.2013 11:53
wyglądają super będę musiała przetestować :)
gosia56 11.01.2013 11:27
ciekawy przepis
babajaga1969 11.01.2013 10:51
fajny pomysł i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak