kluski kładzione z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • jajka

    2 szt.
  • mleko

    ½ szklanki
  • sól

  • jabłka

    3 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, jaja, odrobinę wody i szczyptę soli wyrobić w misce na gładką masę. Dodać obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłka- wymieszać. Kłaść łyżką kluski na wrzątek. Gdy wypłyną chwilę pogotować. Przy podaniu polać roztopionym masłem, posypać tartą bułką i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat