kluski kładzione

kluski kładzione

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 gr
  • jaja

    2
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kluski kładzione

1J aja wbić do miski, rozkłócić, dodać mąkę, szczyptę soli i wyrabiać dłońmi, dodając wodę mineralną żeby ciasto było gęste.
2. Wlewać ciasto łyżką do posolonej wody (wrzącej) lub gotującej się zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat