kluski kładzione

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 gr
  • jaja

    2
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1J aja wbić do miski, rozkłócić, dodać mąkę, szczyptę soli i wyrabiać dłońmi, dodając wodę mineralną żeby ciasto było gęste.
2. Wlewać ciasto łyżką do posolonej wody (wrzącej) lub gotującej się zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat