KLUSKI BISZKOPTOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    0,5 szklanki
  • masło

    3 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć, dodając po jednym żółtku a następnie sól. Na wierzch wylać białka, białka oprószyć mąką, dodać koper, wymieszać. Łyżką formować kluski i kłaść na osolony wrzątek. Gotowe polać roztopionym masłem i posypać natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita23 15.01.2012 18:42
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat