Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 500 g
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
serek homogenizowany
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki twarogowe

Wymieszaj wszystkie składniki tak aby powstało gładkie ciasto. Możesz zrobić to ręcznie, na stolnicy albo w misce dowolnego miksera. W Thermomix wystarczy 45 s/obr. 3.

Z otrzymanego ciasta ukształtuj wałeczki, które następnie pokrój na skos. Gotuj kluseczki we wrzącej wodzie, ok. 5 minut od momentu wypłynięcia. Podawaj np. z twarożkiem homogenizowanym i dżemami Materne FUN!.

Kluseczki można łatwo odgrzać w mikrofalówce lub odsmażyć, więc warto przygotować ich nieco więcej niż tylko na jeden obiad. Są też dobrą przekąską na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak