Kluseczki gwiazdki z pastą paprykową i musem z czerwonej fasoli

Kluseczki gwiazdki z pastą paprykową i musem z czerwonej fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    300 g
  • mąka ziemniaczana

    120 g
  • jaja

    1 szt
  • pasta peperoni

    1 łyżka
  • fasola czerwona z puszki

    4 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    5 łyżek
  • parmezan

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy do miękkości i od razu odcedzamy i ubijamy bądż przeciskamy przez praskę ,gorących raczej nie mielimy w maszynce elektrycznej .

Fasolę odcedzamy i miksujemy na papkę ,dodajemy do niej pastę ostrą peproni ,przyprawy i całość łączymy z ziemniakami ,teraz całą masę dzielimy na 4 części i wyjmując jedną w to miejsce dajemy mąkę ,powinno byc to ok 120g ale zależy to od mączności ziemniaków .

Dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto ,gdy będzie się dało ładnie już wałkować ciasto jest gotowe do formowania .

Wałkujemy na 5mm i wycinamy foremkami dowolne kształty u mnie były gwiazdki .

Wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy 1 min od wypłynięcia .

Podajemy gorące z oliwą i parmezanem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiktoria29

27.04.2014 10:23
wyglaądają apetycznie, bardzo fajny pomysł

caralajna

27.04.2014 08:55
fajny pomysł :)

Mniam

27.04.2014 08:33
Bardzo sympatycznie wyglądają, aż chce się jeść.

Anna133

27.04.2014 08:26
proste ,pożywne i bardzo ładnie wyglądające

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat