Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy ziemniaczano-serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
mąka pszenna 30 dag.
czosnek 4 ząbki
mąka ziemniaczana 2 dag.
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
ser biały 15 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy ziemniaczano-serowe

Ziemniaki obieramy i gotujemy pod przykryciem.Ugotowane odcedzamy i przeciskamy przez praskę wraz z serem i czosnkiem.Dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz jajko i do smaku przyprawy.Wyrabiamy ciasto.Następnie formujemy wałek.Kroimy go na kawałki.Z każdego kawałka formujemy w reku kluchy.Gotujemy we wrzącej wodzie (osolonej). Możemy podawać podsmażone i polane stopioną słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.06.2013 10:59
Dobry pomysł :)
dianix 08.05.2013 18:10
tez mi sie zdarza takie zrobic
magdziorka6 05.05.2013 14:21
smaczny obiadek
adelajda 05.05.2013 10:17
smaczne kluchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak