kluchy z wędzonką

kluchy z wędzonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    3/4 szkl
  • sól

    do smaku
  • wędzonka

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić na puszystą masę, dodać mleko i tyle mąki, aby wyszło dość gęste ciasto. Na wrzącą wodę posoloną wrzucać kawałki ciasta nabrane łyżką, pogotować 2-3 minuty, wyjąć.
Wędzonkę lub boczek pokroić i podsmażyć, wymieszać z kluchami.
Podawać z sezonową surówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika154

04.04.2011 19:15
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat