Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 szt
jaja 2 szt
wędzony boczek 20 dag
mąka pszenna
woda 1/2 szkl
mleko 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy z kapustą

Kapustę pokroić i ugotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzić. Jedną cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie, zeszklić cebulę, dodać kapustę i chwilę przesmażyć doprawić do smaku. Z jajek, mleka, wody, szczypty soli i mąki zrobić ciasto o dość gęstej konsystencji. W garnku zagotować wodę, osolić. Na wrzątek, kłaść łyżką małe ilości ciasta, gotować aż będą miękkie. Odcedzić. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni przesmażyć boczek dodać cebulę i zeszklić. Następnie dodać kluski i smażyć jeszcze chwile, przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 30.04.2013 16:52
Mniam, moje ulubione!!
Ewa6274879 04.12.2012 22:59
lubię takie kluchy, z kapustą muszą być bardzo dobre :)
Dorota59 03.12.2012 19:47
smaczniutkie
Wacław 09.11.2012 14:06
moje klimaty,pycha !!!
barbara11561 01.11.2012 09:26
Takie jedzonko jak u mamy kiedyś:)
emeslive 29.10.2012 19:30
Super przepis. Takie kluchy zawsze rewelacyjne smakują!
octo 29.10.2012 19:29
ciekawe
maciek7 29.10.2012 19:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak