Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z serem i ogórkiem kiszonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
ogórek kiszony 2 sztuki
ser żółty 10 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
czosnek 2 ząbki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z serem i ogórkiem kiszonym

Do mięsa dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy i dokładnie wymieszać. Ogórki pokroić w plastry, ser żółty zetrzeć. Odrywać niewielkie kawałki mięsa, rozpłaszczyć, do środka każdego włożyć 3 plastry ogórka i troszkę sera. Zlepić tak, aby zawartość znalazła się w środku. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym tłuszczu. Przed podaniem można polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 27.09.2016 21:18
lubię takie dania, proste rodzinne bez wydumania, trzymam kciuki za więcej takich przepisów
IwonaKa 09.02.2016 23:40
super mielone,musze takie zrobić
Bernadeta1 19.01.2016 20:59
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak