Klopsy z piersi kurczaka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka {filet}

    0,5 kg
  • ser żółty

    20 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • jajka

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka drobno pokroić.Ser i pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko połączyć,dodać jajka,doprawić do smaku.Dodać mąkę.Jakby masa była za wilgotna można dodać trochę tartej bułki.Formować klopsy,obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 28.10.2011 20:19
super przepis, muszę zrobic
Natalia40 21.08.2011 20:13
świetne
Elżbieta17 16.07.2011 11:10
mniam, mniam...
Ania67 01.07.2011 11:28
pycha
magical66 12.05.2011 22:45
szkoda, że nie ma zdjęcia...
novita23 13.04.2011 12:36
pyszności
Krystyna32 13.04.2011 02:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat