Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z pieczarką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
natka pietruszki
masło
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z pieczarką

Kroki postępowania

1
Jedną cebulę, obrać posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki obrać, pokroić na małe kawałki dodać do cebuli i dusić. Doprawić do smaku dodać 1 łyżkę bułki tartej. Ostudzić.
Krok 1 - Klopsy z pieczarką foto
2
Do mięsa dodać drugą obraną i posiekaną cebulę , bułkę tartę i jajko
Krok 2 - Klopsy z pieczarką foto
3
Masę wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 3 - Klopsy z pieczarką foto
4
Z masy mięsnej brać kawałki rozpłaszczać kłaść porcję pieczarek i zwijać
Krok 4 - Klopsy z pieczarką foto
5
Kotlety obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Klopsy z pieczarką foto
6
Kotlety smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Klopsy z pieczarką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.05.2015 14:09
z pieczarką są najlepsze
Kasnaj 19.05.2015 12:47
taki obiadek to pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak