Klopsy z pieczarką

Klopsy z pieczarką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • bułka tarta

  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

  • masło

  • sól do smaku

  • pieprz

  • przyprawa do mięsa mielonego

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsy z pieczarką foto
Jedną cebulę, obrać posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki obrać, pokroić na małe kawałki dodać do cebuli i dusić. Doprawić do smaku dodać 1 łyżkę bułki tartej. Ostudzić.
Krok 2 - Klopsy z pieczarką foto
Do mięsa dodać drugą obraną i posiekaną cebulę , bułkę tartę i jajko
Krok 3 - Klopsy z pieczarką foto
Masę wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 4 - Klopsy z pieczarką foto
Z masy mięsnej brać kawałki rozpłaszczać kłaść porcję pieczarek i zwijać
Krok 5 - Klopsy z pieczarką foto
Kotlety obtaczać w bułce tartej.
Krok 6 - Klopsy z pieczarką foto
Kotlety smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

19.05.2015 14:09
z pieczarką są najlepsze

Kasnaj

19.05.2015 12:47
taki obiadek to pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat