Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy nadziane szpinakiem i mozzarellą
Sposób wykonania - szpinak rozmrażamy odciskamy nadmiar wody wkładamy na patelnie i podsmażamy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą ,pieprzem ,podsmażamy do wyparowania wody,
2.
bułkę namaczamy w mleku aż zmięknie następnie odciskamy i wkładamy do mięsa ,dodajemy jajko pokrojoną w drobną kosteczkę cebule,przyprawę do mielonego doprawiamy pieprzem ,solą do smaku ,2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,wszystko dobrze wymieszać.
3.
Tak przygotowane mięso dzielimy na porcje , z każdej porcji formujemy placek na którym nakładamy szpinak ,na szpinak plasterki sera mozzarella, lepimy klops,
4.
obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju
5.
Dekorujemy pietruszką zieloną . Podajemy z ziemniakami i surówką .