Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy nadziane szpinakiem i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 600 gr
mozzarella w kulce 2 szt
szpinak mrożony 450 gr
ząbki czosnku 2 + 2
jajko 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
bułka namoczona w mleku 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawy 1/3 łyżeczki do mielonego.
Bułka tarta klasyczna Prymat do opanierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy nadziane szpinakiem i mozzarellą

1.
Sposób wykonania - szpinak rozmrażamy odciskamy nadmiar wody wkładamy na patelnie i podsmażamy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą ,pieprzem ,podsmażamy do wyparowania wody,
2.
bułkę namaczamy w mleku aż zmięknie następnie odciskamy i wkładamy do mięsa ,dodajemy jajko pokrojoną w drobną kosteczkę cebule,przyprawę do mielonego doprawiamy pieprzem ,solą do smaku ,2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,wszystko dobrze wymieszać.
3.
Tak przygotowane mięso dzielimy na porcje , z każdej porcji formujemy placek na którym nakładamy szpinak ,na szpinak plasterki sera mozzarella, lepimy klops,
4.
obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju
5.
Dekorujemy pietruszką zieloną . Podajemy z ziemniakami i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.02.2017 21:37
Dobre jedzenie.
katarzynka455 07.02.2017 18:16
ależ tu pysznie:)))super klopsiki..
Bernadeta1 07.02.2017 15:51
smaczne klopsiki
Pani Domu 07.02.2017 14:48
fajne klopsy
w mojej kuchni 07.02.2017 14:35
same pyszności
Bożena Matuszczyk 07.02.2017 12:46
Proszę częstuj sie.;)
gosia56 07.02.2017 11:45
na pewno pyszne zjadłabym jednego ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak