Klopsiki ziołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    50 dag
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1/3 szklanki
  • śmietana 22%

    1/2 szklanki
  • tłuszcz do smażenia

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • kajzerka

    1 szt
  • cebula podsmażona

    5 dag
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z bułką, cebulą, jajkiem, solą ziołową i pieprzem. Dobrze wyrobić, formować wrzecionowate klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć. Zalać gorącym bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 min, 1 łyżkę mąki wymieszać z 2 łyżkami wody, zaprawić potrawę i zagotować. Zdjąć z ognia i połączyć ze śmietaną, przyprawić sos solą ziołową i papryką. Podgrzać i podawać z kaszą gryczaną lub perłową, bądź ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 14.06.2011 22:48
pyszne
Magda60 20.05.2011 17:35
smaczne
monika154 17.04.2011 11:25
smaczne
jasiek 11.04.2011 11:26
ale smaczne
mala2021 03.03.2011 18:56
spróbuję
szajba2 01.02.2011 15:59
smaczne i zdrowe
Babciagramolka 26.12.2010 08:57
Racja klopsiki dobra rzecz
rakow2 21.10.2010 15:47
klopsiki dobra rzecz
Barbara55 17.09.2010 15:09
a to klopisk
wiola333 01.09.2010 09:58
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat