klopsiki z dorsza z brokulami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos smietanowo-koperkoowy

    1 szt.
  • śmietana 22%

    200 ml.
  • filet z dorsza

    350 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 lyzki
  • posiekany szczypior

    2 lyzki
  • brokuły

    100 g
  • ser żółty

    50 g
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

    2 lyzki
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sos przygotowac wg przepisu na opakowaniu z 200ml smietanki i 50 ml wody .wszystko razem zagotowac. fileta odcisnac i zmielic na maszynce,dodac bulke tarta ,jajko i zielenine. doprawic do smaku. uformowac klp\\opsiki i ulozyc w naczyniu zaroodpornym razen z rozyczkami brokula.zalac przygotowanym sosem a na wierzch ulozyc plasterki sera zoltego piec 25 mintu .podawac z ziemniaczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 23.08.2011 13:18
smaczne
MAŁY 07.06.2011 21:56
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat