Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki warzywne z sosem pomidorowym
Kroki postępowania
Rozgrzałem olej do 180 stopni C. Smażyłem kulki w głębokim tłuszczu, odwracając je od czasu do czasu, aż się przyrumieniły.
masło klarowane | 1 łyżka |
imbir starty | 1 łyżeczka |
chili Prymat | 1 szczypta |
kurkuma | 1 łyżeczka |
kumin | 1 łyżeczka |
pomidory bez skóry | 1 kg (pokrojone) |
jogurt naturalny | 150 g |
sól i pieprz |
ziemniaki gotowane w mundurkach | 300 g |
warzywa | 150 g (kukurydza, groszek konser.) |
kajzerka | 1 szt (bez skórki, w kostkę) |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
kumin | 1 łyżeczka |
kolendra mielona | 1 łyżeczka |
chili Prymat | 1/2 łyżeczki |
migdały siekane | 60 g |
rodzynki | 1 łyżka (posiekane) |
olej do smażenia | |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: