Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 2 szt
mleko 0,5 szk
cebula 1 szt
mięso mielone 80 dag
jajko 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
mąka wg uznania
olej do smażenia
pomidory z puszki lub koncentrat 1 szt
bulion 1 szk
śmietana 3 łyżki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie

Kajzerki namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij ma 2 łyżkach masła, wymieszaj z mięsem. Dodaj kajzerkę, jajka, zioła prowansalskie i pieprz do smaku, wyrób na jednolitą masę. Formuj małe klopsiki, obtaczaj w mące. Smaż na złoty kolor ze wszystkich stron na oleju wymieszanym z resztą masła. Przełóż do rondla, dodaj pomidory z puszki, bulion, doprowadź do wrzenia. Przykręć ogień, duś ok 20 min. Przypraw śmietaną i dużą ilością bazylii. Podawaj np z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.01.2014 08:04
bardzo takie lubię :)
Adam/ZUB3R 03.11.2013 21:02
lubię klopsiki
jordi 27.04.2013 17:29
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak