Klopsiki w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    2 szt
  • mleko

    0,5 szk
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone

    80 dag
  • jajka

    2 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    wg uznania
  • olej do smażenia

  • pomidory z puszki lub koncentrat

    1 szt
  • bulion

    1 szk
  • śmietana

    3 łyżki
  • masło

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerki namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij ma 2 łyżkach masła, wymieszaj z mięsem. Dodaj kajzerkę, jajka, zioła prowansalskie i pieprz do smaku, wyrób na jednolitą masę. Formuj małe klopsiki, obtaczaj w mące. Smaż na złoty kolor ze wszystkich stron na oleju wymieszanym z resztą masła. Przełóż do rondla, dodaj pomidory z puszki, bulion, doprowadź do wrzenia. Przykręć ogień, duś ok 20 min. Przypraw śmietaną i dużą ilością bazylii. Podawaj np z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 30.01.2014 08:04
bardzo takie lubię :)
Adam/ZUB3R 03.11.2013 21:02
lubię klopsiki
jordi 27.04.2013 17:29
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat