Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w ciemnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 30 dag
pomidory 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 sztuka
zupa cebulowa 1 torebka
cebula 1 sztuka
śmietanka 4 łyżki
sól
chili
natka pietruszki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w ciemnym sosie

1. Mięso wymieszac z jajkiem, bułką tartą oraz solą i chilli (doprawiamy według uznania). Formujemy małe klopsiki. Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc na nim klopsiki, dorzucic oczyszczone pieczarki oraz cebulę, podsmażac jakies 5 min. Następnie dolac 600 ml wody, zagotowac. Po krótkim gotowaniu dodac zupę cebulową, tak rozmieszac by nie było grudek. Po chwili wrzucic pokrojone pomidory (ja pokroiłam na cząstki). Wszystkie składniki chwilę gotowac. Na koniec wlac śmietankę, przyprawic solą i chilli.
2. Gdyby sos wyszedł za rzadki, można zagęścic mąką ziemniaczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 13.10.2012 00:33
Świetny przepis :) Wszystko tak jak lubię :)
Adamorek 12.10.2012 20:49
smakowity sosik
Mariposas 12.10.2012 20:43
mniam
eMMe 12.10.2012 20:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak