Klopsiki rybno szpinakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    4 sztuki
  • szpinak mrożony

    3-4 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

    1
  • bułka tarta

  • bułka

    1
  • mleko

  • sól

  • pieprz

  • czosnek granulowany

  • margaryna do smażenia

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
Filety i szpinak rozmrażamy. Osuszone filety wkładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.
Krok 2 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
Do masy rybnej dodajemy 3-4 łyżki szpinaku, jako, mąkę, 3 łyżki bułki tartej oraz bułkę namoczoną wcześniej w mleku (bułę odsączamy z mleka).
Krok 3 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
Całość mieszamy na jednolitą masę. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem granulowanym. Mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu (margarynie).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 06.02.2014 09:36
smakowity pomysł
Mniam 07.10.2013 08:07
Super pomysł!
pati100015 06.10.2013 12:59
rewelacyjny pomysł! jak mielone!
nutellla 06.10.2013 12:34
ciekawe danie
Jadwiga/Jaga85 06.10.2013 12:31
Bardzo pomysłowo- super przepis!
sylwia_mc 06.10.2013 12:05
ciekawy pomysł
gosia47-47 06.10.2013 11:42
nie słyszałam, że takie coś można zrobić :D
2milutka 06.10.2013 11:36
super pomysł na rybę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat