Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybno szpinakowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuki
szpinak mrożony 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka 1
mleko
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
margaryna do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybno szpinakowe

Kroki postępowania

1
Filety i szpinak rozmrażamy. Osuszone filety wkładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.
Krok 1 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
2
Do masy rybnej dodajemy 3-4 łyżki szpinaku, jako, mąkę, 3 łyżki bułki tartej oraz bułkę namoczoną wcześniej w mleku (bułę odsączamy z mleka).
Krok 2 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
3
Całość mieszamy na jednolitą masę. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem granulowanym. Mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Klopsiki rybno szpinakowe foto
4
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu (margarynie).
Krok 4 - Klopsiki rybno szpinakowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 06.02.2014 09:36
smakowity pomysł
Mniam 07.10.2013 08:07
Super pomysł!
pati100015 06.10.2013 12:59
rewelacyjny pomysł! jak mielone!
nutellla 06.10.2013 12:34
ciekawe danie
Jadwiga/Jaga85 06.10.2013 12:31
Bardzo pomysłowo- super przepis!
sylwia_mc 06.10.2013 12:05
ciekawy pomysł
gosia47-47 06.10.2013 11:42
nie słyszałam, że takie coś można zrobić :D
2milutka 06.10.2013 11:36
super pomysł na rybę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak