Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

klopsiki na kapuście pekińskiej

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
0,5 kg
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
papryka czerwona
1 sztuka
olej
-- do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
2-3 łyżki
ziemniaki
4 sztuki
cebula
2 sztuki
marchewka
1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
majeranek
- do smaku
Sklep Prymat
papryka zielona
1 sztuka
kapusta pekińska
1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki na kapuście pekińskiej

Mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku przyprawami. Wymieszaj i odstaw do lodówki. W między czasie oczyść papryki i pokrój w kawałki. Obierz cebulę i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, umyj i podgotuj w osolonym wrzątku przez ok. 15 minut. Gdy przestygną pokrój w talarki. Obierz marchewkę i zetrzyj na tartce na grubych oczkach, pokrój kapustę. Na patelni zeszklij jedną z cebul i dodaj marchewkę i kapustę. Z mięsa formuj małe klopsiki, Wszystko wymieszaj i oprósz majerankiem. Piecz w piekarniku przez 20-25 minut. Podawaj z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak