Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki na kapuście pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
olej -- do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
ziemniaki 4 sztuki
cebula 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
sól - do smaku
pieprz - do smaku
majeranek - do smaku
papryka zielona 1 sztuka
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki na kapuście pekińskiej

Mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku przyprawami. Wymieszaj i odstaw do lodówki. W między czasie oczyść papryki i pokrój w kawałki. Obierz cebulę i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, umyj i podgotuj w osolonym wrzątku przez ok. 15 minut. Gdy przestygną pokrój w talarki. Obierz marchewkę i zetrzyj na tartce na grubych oczkach, pokrój kapustę. Na patelni zeszklij jedną z cebul i dodaj marchewkę i kapustę. Z mięsa formuj małe klopsiki, Wszystko wymieszaj i oprósz majerankiem. Piecz w piekarniku przez 20-25 minut. Podawaj z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak