klopsiki na kapuście pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • olej

    -- do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • majeranek

    - do smaku
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszaj z posiekanym czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku przyprawami. Wymieszaj i odstaw do lodówki. W między czasie oczyść papryki i pokrój w kawałki. Obierz cebulę i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, umyj i podgotuj w osolonym wrzątku przez ok. 15 minut. Gdy przestygną pokrój w talarki. Obierz marchewkę i zetrzyj na tartce na grubych oczkach, pokrój kapustę. Na patelni zeszklij jedną z cebul i dodaj marchewkę i kapustę. Z mięsa formuj małe klopsiki, Wszystko wymieszaj i oprósz majerankiem. Piecz w piekarniku przez 20-25 minut. Podawaj z kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat