Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsik pieczony w kapuście ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
kapusta włoska 10 liści
śliwki suszone 10 dag
jajko 1 szt
czosnek 5 ząbków
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsik pieczony w kapuście ze śliwką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 1 - Klopsik pieczony w kapuście ze śliwką foto
2
Mięso doprawić solą i pierzem do smaku, dodać zmiażdżony czosnek, jajko i dokładnie wyrobić masę.
Krok 2 - Klopsik pieczony w kapuście ze śliwką foto
3
Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć listkami kapusty (tak aby wystawały poza brzegi foremki). Wypełnić mięsem, wcisnąć do środka śliwki i przykryć końcami liści.
Krok 3 - Klopsik pieczony w kapuście ze śliwką foto
4
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.
Krok 4 - Klopsik pieczony w kapuście ze śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 12.08.2016 10:16
bardzo fajne klopsiki
agnieszka214 11.08.2016 22:00
juz czuje ten pyszny smak
Urszula Świeca 11.08.2016 20:03
Pomysłowe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak