Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops ziemniaczany z kaszą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kasza jęczmienna 300 g
jajko 2
sól
pieprz
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżeczka
bulion warzywny 500 ml
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops ziemniaczany z kaszą

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem warzywnym zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.

Czosnek delikatnie podsmażyć na łyżeczce oliwy.

Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, dodać czosnek, przyprawić, solą, pieprzem, ziołami.

Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.08.2013 13:15
Ale dobry klops
paulina2157 10.08.2013 11:23
apetyczne danie
lara 10.08.2013 10:34
wspaniale wygląda
Janina 10.08.2013 10:27
Bardzo fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak