klops z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    200 g
  • jajko

    2 sztuki
  • olej

    10 g
  • natka pietruszki

    5 g
  • sól, pieprz

  • inne przyprawy

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przepuścić przez maszynkę, razem z czerstwą bułką. Dodać jajko, olej, sól, pieprz i inne przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, wysypać tarta bułką, ułożyć warstwę masy rybnej o grubości ok. 1 centymetra, posypać zieleniną i zwinąć za pomocą papieru. Przenieść klops do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halusia 14.09.2011 21:30
Pyszne!
Halusia 14.09.2011 21:30
Pyszne!
Halusia 14.09.2011 21:30
Pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat