Klops z jajami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    25 dkg
  • wieprzowina

    25 dkg
  • cebula

    1
  • jaja

    3
  • masło

    4 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy. Dodajemy wcześniej namoczoną bułkę w wodzie, posiekaną drobno cebulę, sól, pieprz, wbijamy całe jaja i wszystko dobrze mieszamy. z powstałej masy uformować okrągły placek, na środku położyć usmażoną z jaj jajecznicę, po czym placek zawinąć w wałek. Dusić pod przykryciem lub upiec w piecu, polewając po wierzchu masłem. Klops taki podaje się na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat