Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Klops z jajami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina
25 dkg
wieprzowina
25 dkg
cebula
1
jaja
3
masło
4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajami

Mięso mielimy. Dodajemy wcześniej namoczoną bułkę w wodzie, posiekaną drobno cebulę, sól, pieprz, wbijamy całe jaja i wszystko dobrze mieszamy. z powstałej masy uformować okrągły placek, na środku położyć usmażoną z jaj jajecznicę, po czym placek zawinąć w wałek. Dusić pod przykryciem lub upiec w piecu, polewając po wierzchu masłem. Klops taki podaje się na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak