Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops mięsny z wątróbką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina gotowana 60 dkg
udko gotowane
wątróbka drobiowa 1/2 kg
boczek 1/2 kg
marchewka ugotowana
natka pietruszki
jajko
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Klops mięsny z wątróbką

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięsa, boczek i marchewkę mielimy.
Krok 1 - Klops mięsny z wątróbką foto
2
Wątróbkę sparzamy i także mielimy.
Krok 2 - Klops mięsny z wątróbką foto
3
Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 3 - Klops mięsny z wątróbką foto
4
Przygotowane mięso dajemy do blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 50 minut.
Krok 4 - Klops mięsny z wątróbką foto
5
Smacznego
Krok 5 - Klops mięsny z wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.02.2014 17:31
na pewno smaczny :)
Łukasz15 25.10.2013 19:58
smaczny jest taki klopsik
pajbek 11.09.2013 16:45
Wygląda bardzo smacznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak