Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops grochowo- mięsny z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1 szklanka/łuskany
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
jajko 7 szt
mięso mielone 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Klops grochowo- mięsny z jajkiem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Groch namoczyć dzień wcześniej, następnie wrzucić pokrojoną cebulę z czosnkiem i ugotować do miękkości i ostudzić. Ugotować sześć jajek, ostudzić i obrać. Mięso połączyć z grochem, jednym surowym jajkiem i przyprawami do smaku.
Krok 1 - Klops grochowo- mięsny z jajkiem foto
2
Połowę masy wyłożyć do natłuszczonej foremki a na niej ugotowane jajka.
Krok 2 - Klops grochowo- mięsny z jajkiem foto
3
Przykryć resztą masy, wyrównać powierzchnię.
Krok 3 - Klops grochowo- mięsny z jajkiem foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Następnie dobrze schłodzić i podawać.
Krok 4 - Klops grochowo- mięsny z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.12.2015 09:27
Chętnie bym zjadła porcyjkę :)
Kasnaj 16.12.2015 09:24
podoba mi się ten pomysł super
wwwiolka 15.12.2015 23:06
Bardzo fajny przepis.
MAR3STA 15.12.2015 20:58
pożywne danie
IZABELA29 15.12.2015 20:08
dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak