Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
boczek wędzony 400 g
szynka wieprzowa 600 g
ząbki czosnku 4 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku. Połowę boczku pociąć na plasterki i odłożyć. Resztę zmielić razem z mięsem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze doprawić. Foremkę chlebową wyłożyć folią aluminiową. Na dnie wyłożyć połowę plasterków boczku. Włożyć mięso dobrze dociskając i wypełniając foremkę. Na wierzchu ułożyć pozostały boczek, oprószyć papryką i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez godzinę. Później zdjąć folię i piec przez 15min, aby się boczek przypiekł. Kroić po całkowitym wystudzeniu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 18.01.2015 11:44
Napewno smaczny ten klopsik:)
Krystyna32 18.01.2015 11:42
bardzo pyszny
Aleksandra/Olcia 18.01.2015 09:17
zjadłabym taki klops
gosia56 18.01.2015 09:12
super klops;)
marcia7 18.01.2015 01:52
ale smaczny klops

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak