Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
jaja 3
bułka czerstwa 1
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Kroki postępowania

1
Bułkę czerstwą namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć. Mięso umyć, osuszyć, przepuścić przez maszynkę do mielenia razem z bułką. Dodać jaja, mąkę, wyrobić. Dodać sól i pieprz do smaku, wyrobić na gładką masę.
Krok 1 - Klops foto
2
Blaszkę wysmarować tłuszczem, obsypać tartą bułką, włożyć masę mięsną.
Krok 2 - Klops foto
3
Piec ok. 1 godz. W 180 stopniach. Można podawać na gorąco (np. na obiad) lub na zimno z pieczywem (z ostrymi sosami).
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 3 - Klops foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak