klops

klops

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    100 g
  • bułka

    15 g
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula

    30 g
  • słonina

    15 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Z masy mięsnej formować podłużne kotleciki i układać je w wąskiej długiej formie. Obłożyć słoniną pokrojoną w cienkie plastry i piec w piekarniku. W czasie pieczenia polewać paroma łyżkami wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

30.09.2011 10:34
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat