Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta ze skwarkami II.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz
sól
boczek 40-50 dag
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta ze skwarkami II.

Kapustę ugotować. Boczek pokroić w drobne paseczki, wytopić z nich tłuszcz i przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię ze skwarkami dać ugotowaną kapustę i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić jeszcze odrobiną pieprzu i podsmażyć. Pyszna przystawka do obiadu. Ja uwielbiam ją z kluskami ziemniaczanymi lub schabowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 10.02.2013 09:49
smaczna do schabowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak