Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta z winogronami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
winogrona białe 250 g
szalotka 4 szt
masło 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
sok winogronowy 150 ml
orzechy włoskie 100 g
wino białe wytrawne 100 ml
miód 1 łyzeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta z winogronami

Szalotki drobno pokroiłem w kostkę, na słabym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Przesmażyłem krótko z kapustą, posoliłem i popieprzyłem. Podlałem sokiem winogronowym. Pod przykryciem dusiłem na małym ogniu około godzinę.

Orzechy grubo posiekałem. Winogrona obrałem ze skórki, przepołowiłem ( jeśli mają pestki to należy je usunąć ). 5 minut przed końcem gotowania kapustę wymieszałem z winem, miodem i orzechami.

Winogrona skropiłem roztopionym masłem i ugarnirowałem nimi kapustę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.07.2016 16:49
ciekawe połączenie
mysza75 24.07.2016 09:52
jakie fajne połaczenie
Renataj 23.07.2016 22:32
Interesujący pomysł:)
Renata9 23.07.2016 22:01
Takiej kapusty jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakuje
gosia1988 23.07.2016 22:01
fajne połączenie smaków
Anna169Hosz 23.07.2016 20:42
Oryginalny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak