Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
pieprz
cukier
woda 1 łyżka
kapusta kiszona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta z marchewką

Kiszoną kapustę dokładnie odciskamy i kroimy. Obrane marchewki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą marchewkę łączymy z pokrojoną kapustą. Oliwę mieszamy z wodą mineralną i wyciśniętym sokiem z cytryny. Przygotowany sos wlewamy do przygotowanej surówki. Doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.04.2013 17:48
bardzo lubimy taką surówkę
mirosława4 21.12.2012 16:24
zdrowa a zwłaszcza teraz zimą :)
barbara11561 30.10.2012 08:50
pyszna i bardzo zdrowa-moja już się kisi:)
Łukasz15 23.10.2012 19:54
smaczna
ben-ka 18.08.2012 13:50
też taką lubię,a najbardziej do smażonej rybki.
IZABELA29 18.08.2012 09:27
lubię taką podjadać .
parysek10 14.08.2012 11:54
zawsze się sprawdza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak