Kiszona kapusta z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • cukier

  • woda

    1 łyżka
  • kapusta kiszona

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę dokładnie odciskamy i kroimy. Obrane marchewki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą marchewkę łączymy z pokrojoną kapustą. Oliwę mieszamy z wodą mineralną i wyciśniętym sokiem z cytryny. Przygotowany sos wlewamy do przygotowanej surówki. Doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 01.04.2013 17:48
bardzo lubimy taką surówkę
mirosława4 21.12.2012 16:24
zdrowa a zwłaszcza teraz zimą :)
barbara11561 30.10.2012 08:50
pyszna i bardzo zdrowa-moja już się kisi:)
Łukasz15 23.10.2012 19:54
smaczna
ben-ka 18.08.2012 13:50
też taką lubię,a najbardziej do smażonej rybki.
IZABELA29 18.08.2012 09:27
lubię taką podjadać .
parysek10 14.08.2012 11:54
zawsze się sprawdza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat