Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta z kminkiem i wkładka do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 200 g ze skórami
kiełbasa 200 g
kminek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta z kminkiem i wkładka do obiadu

Kapustę kroimy, wkładamy do garnka, solimy, zalewamy woda, dodajemy skóry z boczku wędzonego i boczek i gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę. Kiedy z kapusty odparowała już cześć wody przekładamy do niej kiełbasę, gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kminek i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 22.02.2015 09:40
Uwielbiam kapustę kiszoną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak