Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 10 kg
sól 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta na zimę

Kapustę ścieramy na specjalnym tarle. Wsypujemy do wielkiej miski i posypujemy solą. Mieszamy. I ugniatamy rękami. Pozostawiamy pod przykryciem tydzień. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 minut każdy słoik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.03.2017 10:14
żadnych przypraw poza solą? liście laurowe, kminek, ziele angielskie albo chociaż marchewka? tylko kapusta i sól?
Margo1 11.07.2013 08:16
chyba jeszcze nie robiłam
Agnieszka91 16.11.2012 13:48
tak przez tydzień ma stać w tej misce w domu w ciepłym miejscu
SmacznaPyza 15.11.2012 12:03
przez tydzień ma stać w domu z tej misce?
Botwinka 14.11.2012 19:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak