Kiszona kapusta na zimę

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    10 kg
  • sól

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę ścieramy na specjalnym tarle. Wsypujemy do wielkiej miski i posypujemy solą. Mieszamy. I ugniatamy rękami. Pozostawiamy pod przykryciem tydzień. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 minut każdy słoik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.03.2017 10:14
żadnych przypraw poza solą? liście laurowe, kminek, ziele angielskie albo chociaż marchewka? tylko kapusta i sól?
Margo1 11.07.2013 08:16
chyba jeszcze nie robiłam
Agnieszka91 16.11.2012 13:48
tak przez tydzień ma stać w tej misce w domu w ciepłym miejscu
SmacznaPyza 15.11.2012 12:03
przez tydzień ma stać w domu z tej misce?
Botwinka 14.11.2012 19:51
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat