Kapuśniak z młodej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 główki
  • ziemniaki młode

    30 dkg
  • marchewka

    5 sztuk młode
  • pietruszka

    2 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    20 dkg
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • sól

    1 do smaku
  • koper świeży

    1/2 pęczka
  • golonki indycze

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapuśniak z młodej kapusty foto
Do garnka wlewam trzy litry wody, dodaję golonki z indyka, liście laurowe, ziele angielskie i gotuję 30 minut.
Krok 2 - Kapuśniak z młodej kapusty foto
Kapustę drobno szatkuję.
Krok 3 - Kapuśniak z młodej kapusty foto
marchewkę obieram i kroję w talarki, seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej.
Krok 4 - Kapuśniak z młodej kapusty foto
Ziemniaki kroję w kostkę. Por kroję w krążki, pietruszkę obraną w kostkę..Do garnka dodaję wszystkie warzywa i gotuję do miękkości. Na końcu dodaję koperek pokrojony i doprawiam solą do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 08.03.2017 12:29
bardzo smacznie wygląda
agnieszka214 25.05.2016 20:31
Pysznie się zapowiada
iziona 07.11.2015 12:44
Taki jest najlepszy :)
gosia56 07.11.2015 08:20
Super zupka aż zrobiłam się głodna
pestka 07.11.2015 07:38
wspaniale wygląda ten kapuśniak!
jagoda5913 07.11.2015 01:22
pyszna zupa
mileneczka5 06.11.2015 22:34
pysznie wyglada!
Kolorowa 06.11.2015 21:28
fajny przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat