Kiszona kapusta na ciepło z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    1 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć z wody, wypłukać ją. Kapustę i cebulę posiekać. Podlać odrobiną wody, dodać smalec oraz cukier, dusić pod przykryciem. W razie potrzeby podlewać wodą. Kiedy kapusta będzie miękka mąkę wymieszać z wodą zimną, wlać do kapusty, zagotować. Przyprawić kucharkiem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 10.10.2013 17:44
Smaczna jest taka kapusta.
caralajna 29.09.2013 07:33
smaczny pomysł
Aannkaa82 07.08.2013 18:59
Bardo ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze takiej kapustki ale chętnie bym skosztowała.
ben-ka 28.02.2013 09:49
mnie tez by taka kapusta smakowała.
Angelika10 22.08.2012 22:29
Super
Krystyna32 21.07.2012 07:32
fajne
ankaryba 18.07.2012 12:12
smaczna :-)
Ewelina38 14.05.2012 20:25
przepyszne jedzonko
mela251 05.02.2012 10:35
moja ulubiona
Grazyna0211 11.01.2012 17:50
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat