Kiszona kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    ok 0,5 kg
  • kapusta

    6 dużych młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i zasypać solą. Odstawić na godzinkę lub dwie, w tym czasie co jakiś czas ugniatać. Na koniec odcisnąć sok i go odlać. Włożyć kapustę do słoi, dobrze ją ubić. Po tygodniu półtora mamy już młodą kiszoną kapustkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 26.09.2012 09:43
ja również kiszę sam
Agnieszka91 18.07.2012 12:32
robię taką samą polecam
anja3107 18.07.2012 10:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat