Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 30 kg.
sól 1 kg.
jabłka 4
Koperek suszony Prymat garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta

Kroki postępowania

1
Kapustę zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Kiszona kapusta  foto
2
Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Kapustę przełożyć do glinianych garnków i dobrze ubić. Pozostawić w garnku na około 3 tygodnie.
Krok 2 - Kiszona kapusta  foto
3
Po upływie 3 tygodni przełożyć do słoików. Szczelnie zamknąć i zagotować przez około 1,5-2 godzin. Odstawić w chłodne miejsce.
Krok 3 - Kiszona kapusta  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.12.2014 10:24
kisimy kapustę bez koperku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak