Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kiszona cukinia

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe
2 kg
czosnek
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona cukinia

Najlepsze sś małe cukinie, jeśli większe to nalezy je pokroić w duże słupki. Cukinie ułożyć pionowo w słojach, dodać po ząbku czosnku, koper, chrzan i po listku wiśni. Przygotować zalewę dodając na każdy litr wody 5 dag soli i gorącą zalać cukinie w słojach. Po 3 dniach cukinie nadają się do jedzenia. Na dłuższe przechowanie cukinie po ukwaszeniu należy zapasteryzować gotując słoje przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.02.2014 10:50
Jeszcze nie robiłam kiszonej cukinii :-)
Bernadeta1 20.12.2013 00:10
muszę koniecznie wypróbować przepis
matesko 18.01.2013 11:13
smaczna
fictor123 12.11.2012 00:36
super
parysek10 02.09.2012 13:13
czegoś takiego jeszcze nie jadłam
okrysia 02.09.2012 09:05
Smaczne to! Też mam już w piwnicy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak