Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 2 kg
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona cukinia

Najlepsze sś małe cukinie, jeśli większe to nalezy je pokroić w duże słupki. Cukinie ułożyć pionowo w słojach, dodać po ząbku czosnku, koper, chrzan i po listku wiśni. Przygotować zalewę dodając na każdy litr wody 5 dag soli i gorącą zalać cukinie w słojach. Po 3 dniach cukinie nadają się do jedzenia. Na dłuższe przechowanie cukinie po ukwaszeniu należy zapasteryzować gotując słoje przez 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.02.2014 10:50
Jeszcze nie robiłam kiszonej cukinii :-)
Bernadeta1 20.12.2013 00:10
muszę koniecznie wypróbować przepis
matesko 18.01.2013 11:13
smaczna
fictor123 12.11.2012 00:36
super
parysek10 02.09.2012 13:13
czegoś takiego jeszcze nie jadłam
okrysia 02.09.2012 09:05
Smaczne to! Też mam już w piwnicy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak