Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki obrane 2
mąka 5 dkg
boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć na tarce, osolić, dodać przyprawy, mąkę, cebulę, skwarki, dobrze wymieszać i nadziać jelita. Związać końce nitką, żeby nie wyleciało nadzienie. Słoninę pokroić na plasterki i położyć na blasze. Kiszki wstawić do piekarnika, piec ok 2 godz., aż nabiorą jasnobrązowego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak