Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    2
  • mąka

    5 dkg
  • boczek

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kiszka ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć na tarce, osolić, dodać przyprawy, mąkę, cebulę, skwarki, dobrze wymieszać i nadziać jelita. Związać końce nitką, żeby nie wyleciało nadzienie. Słoninę pokroić na plasterki i położyć na blasze. Kiszki wstawić do piekarnika, piec ok 2 godz., aż nabiorą jasnobrązowego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat