Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
kisiel 3 opakowania
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło lub margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowiec

Masło ucieram z cukrem dodając po jednym żółtku. Wsypuje po jednym opakowaniu kisielu i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, łączę z ciastem, przekładam do blaszki o wymiarach 22 x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160°C na 20 minut, po tym czasie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 20-25 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmuję z piekarnika, odstawiam by przestygło i kroję na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.11.2014 14:04
Nigdy nie jadłam,ale zapowiada się imponująco :-)
jola91 01.11.2014 10:06
Częstuję się kawałkiem, bo wygląda świetnie :D
irenka 31.10.2014 21:21
fajne ciacho
aginaa 31.10.2014 18:16
pomyslowe to ciasto
gosia561 31.10.2014 17:59
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak