Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowe serduszka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1 szt
masło 180 g
cukier 1/3 szklanki
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
kisiel 2 opakowani

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowe serduszka

Kroki postępowania

1
Masło posiekać z mąką
Krok 1 - Kisielowe serduszka foto
2
Następnie dodać kisiele, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Całość wymieszać, nastepnie wbić jajko i szybko wyrobić ciasto. Ciasto owinąć folią aluminiową i włożyć na pół godziny do schłodzenia do lodówki.
Krok 2 - Kisielowe serduszka foto
3
Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5-7 mm. Foremkami wycinać ciasteczka (u mnie to serduszka różnej wielkości).
Krok 3 - Kisielowe serduszka foto
4
Ciasteczka ukłądamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 4 - Kisielowe serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 20.11.2012 21:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak