Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowa babka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl
mąka 1 szkl
jaja 4 szt
kisiel cytrynowy 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowa babka z rodzynkami

Margarynę rozpuszczamy. Jajka i cukier ucieramy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kisiele. Wszystko mieszamy. Wlewamy masło i nadal mieszamy. Na koniec dodajemy rodzynki z łyżką mąki i dodajemy do masy. Masę przelewamy na blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 min. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak