kisiel z soku zurawinowego

kisiel z soku zurawinowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    100 g
  • cukier

    20 g
  • mąka ziemniaczana

    10 g
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z soku zurawinowego

Owoce wrzucić do garnka, dodać 3 łyżki wrzącej wody i zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić wodą ok.1/2 szklanki. Wycisnąć sok z owoców, dodać cukier, dopełnić do odpowiedniej ilości wody ok. ½ szklanki i zagotować. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając, mąkę rozrobioną z wodą. Gotowy kisiel rozlać do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ogi18 10.12.2011 15:33
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat