kisiel z soku i owoców czarnych jagód

kisiel z soku i owoców czarnych jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    20 g
  • mąka ziemniaczana

    10 g
  • woda

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce oczyścić . Z 50 g owoców przygotować sok: owoce zalać 3 łyżkami wrzącej wody, zagotować i zlać sok, dopełnić ½ szklanki wody. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą ½ szklanki. Sok zagotować z cukrem. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając rozrobioną z wodą mąkę. Dodać owoce wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat