kisiel z soku czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    20 g
  • mąka ziemniaczana

    10 g
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce wrzucić do garnka, dodać 3 łyżki wrzącej wody i zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić wodą ok.1/2 szklanki. Wycisnąć sok z owoców, dodać cukier, dopełnić do odpowiedniej ilości wody ok. ½ szklanki i zagotować. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając, mąkę rozrobioną z wodą. Gotowy kisiel rozlać do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 06.07.2012 12:30
pycha
joanna43 04.05.2012 09:17
musiał być dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat