Kisiel z soku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok malinowy

    3/4 szkl
  • woda

    3/4 szkl
  • cukier

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • jabłko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości zimnej wody. Resztę wody i sok zagotować i osłodzić do smaku. Powstały kisiel zagęścić mąką i zagotować. Do ugotowanego kisielu dodać starte na grubych oczkach jabłko, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 18.01.2014 08:35
przepis interesujący, skorzystam
mirosława4 24.09.2013 15:44
domowy najlepszy bez konserwantów :)
Grazyna0211 15.04.2013 10:43
pyszny i do tego malinowy
RenataZ-et 14.11.2012 16:19
fajne
ankaryba 26.04.2012 12:35
taki kisiel jest najsmaczniejszy :-)
IKrakowianka 16.01.2012 19:13
bardzo dobry jest taki domowy kisiel :)
berys18 03.01.2012 09:17
pomysłowe
Ewelina47 04.12.2011 12:59
taki domowy, pyszny
Monika193 04.12.2011 09:23
fajny
Wafelek2601 02.12.2011 10:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat