Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

kisiel z przecieru porzeczkowego

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
4 łyżki
mąka ziemniaczana
4 łyżki
woda
3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z przecieru porzeczkowego

Oczyścić porzeczki. Połowę porzeczek zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte porzeczki przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi porzeczkami i rozłożyć do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.04.2011 14:09
super
ronald88 09.04.2011 14:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak