kisiel z przecieru porzeczkowego

kisiel z przecieru porzeczkowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z przecieru porzeczkowego

Oczyścić porzeczki. Połowę porzeczek zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte porzeczki przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi porzeczkami i rozłożyć do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

ronald88 09.04.2011 14:09
super
ronald88 09.04.2011 14:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat