kisiel z przecieru morelowego

kisiel z przecieru morelowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    55 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z przecieru morelowego

Obrać morele, usunąć pestki. Połowę moreli zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte morele przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi morelami i rozłożyć do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Zoso 27.09.2011 22:40
smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat