Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

kisiel z jagodowego przecieru

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
4 łyżki
mąka ziemniaczana
4 łyżki
woda
3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z jagodowego przecieru

Oczyścić jagody. Połowę jagód zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte jagody przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi jagodami i rozłożyć do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak